Käyttövinkkejä

 

Paikallisesti

Ulkoisesti käytettynä eteeriset öljyt imeytyvät ihon läpi muutamissa minuuteissa pienen molekyylirakenteensa vuoksi. Ne kulkeutuvat elimistön jokaiseen soluun tasapainottamaan kehoa. Aidot ja puhtaat 100% öljyt ovat voimakkaita ja niitä kannattaa laimentaa. Laimennosöljyksi käy esimerkiksig V-6 öljy, kookosöljy, oliiviöljy tai manteliöljy. 

Laimennoksen voi tehdä pieneen lasipulloon tai suoraan kämmenelle. Laita pohjaöljyä kämmenellesi ja sekoita tippa eteeristä öljyä ja hiero kehoon. 

Voit laittaa öljyä suoraan tarvittavalle alueelle, ranteisiin, niskaan, ohimoille tai jalkapohjiin. Varsinkin jalkapohjissa on runsaasti heijastepisteitä kehon eri kohtiin.  

Eteeriset öljyt sopivat loistavasti myös hierontaan ja kotikosmetiikan valmistamiseen. Niillä on ominaisuuksia, jotka tukevat ihonhoitoa. 

 

Image description

 

Aromaattisesti 

Helpoin tapa käyttää eteerisiä öljyjä on avata öljypullon korkki ja tuoksutella öljyä. Hajuaistin kautta eteeriset öljyt pääsevät muutamassa sekunnissa vaikuttamaan aivojen tunnekeskukseen eli limbiseen järjestelmään. Öljyä voi tuoksutella myös iholta.

Ihana ja tehokas tapa on käyttää diffuuseria, joka levittää tuoksua huoneilmaan kosteuttaen sitä samalla. On tärkeää, että diffuuserissa käytettävät eteeriset öljyt ovat täysin luonnollisia ja puhtaita, ettei sisäilmaan pääse mahdollisia täyteaineita tai synteettisiä kemikaaleja. Diffuuseriin laitetaan kylmää vettä ja muutama tippa öljyä. Neuvon mielelläni, miten käyttää eteerisiä öljyjä diffuuserissa esimerkiksi tukemaan keskittymistä rentoutumista, unta, virkistäytymistä tai meditointia. 

Lasista tai keraamista suihkepulloa voi käyttää myös diffuuserina. Suihkepullo täytetään vedellä ja lisätään muutama tippa öljyä. 

Hyvä peruskäyttöön sopiva diffuuseri on esimerkiksi Dewdrop-diffuuseri. Se toimii yhtäjaksoisesti neljä tuntia ja virta katkeaa automaattisesti veden loputtua diffuuserista. 

Image description

 

Sisäisesti

Ravintolisämerkinnän saaneita eteerisiä öljyjä voi turvallisesti käyttää myös sisäisesti valmistajan ohjeen mukaan kapselissa, juomien seassa ja ruoanlaitossa. 

Appelsiini ja piparminttu sopivat loistavasti raakasuklaan valmistukseen sekä timjami ja oregano ruokien maustamiseen. Tippa sitruunaa isoon vesilasiin raikastamaan ja antamaan potkua päivään.

 

Lisää Young Livingin ravintolisämerkityistä öljyistä ja niiden käytöstä voit lukea yrityksen nettisivuilta

 

 

Image description

 

Turvallisuus, laatu ja yksilöllisyys: Jokainen meistä on yksilö ja kehomme ovat erilaisia. Öljyt voivat siis vaikuttaa jokaiseen hieman eri tavoin. Jokainen vastaa myös itse öljyjen valinnasta ja käytöstä. Tämän sivuston info öljyjen käytöstä perustuu ranskalaiseen aromaterapiasuuntaukseen ja Young Livingin eteerisiin öljyihin. Tieto ei ole tarkoitettu korvaamaan lääketieteellistä hoitoa eikä se diagnosoi, hoida, korjaa, paranna tai estä sairauksia ja tauteja.